Vill du öka användandet av din Nimbus Control-installation?

Att de anställda använder din Control-implementering enligt planerna är det viktigaste för att din investering ska generera ett värde. Vill du att din processkarta ska vara lika enkel att förstå och använda som en surfplatta? Lär dig mer om “landningssidor”.

Alla som använt Control inser snabbt vilket fantastiskt verktyg det är för att förstå sitt företag och förmedla förståelsen till alla medarbetare. Snabbheten och enkelheten med vilken man skapar processdiagram är lekande. Sättet man får processerna att generera och behålla sitt värde över tiden är genialt. Men Control är från början ganska diskret i sitt grafiska utförande, tanken är att kunden ska sätta sin prägel. Detta öppnar en hel värld av möjligheter, om man är villig. Oavsett hur välskrivna processerna må vara måste de även fånga användarens fulla intresse. Ett sätt är genom grafiska förbättringar. Med rätt design får varje avdelning en snygg framsida; ett trevligt litet krypin att börja sitt arbete från. Både på PC och mobila enheter. Vi kallar dem “landningssidor”, och vi har utvecklat en unik metod för våra kunder.


Skräddarsy din lösning
Nimbus Control, den mest avancerade BPM-applikationen vi använt och som vi nu senast implementerade fullt ut hos ISS Sverige, innehåller möjligheten att skräddarsy flera komponenter. Man kan få sina diagram att se ganska bra ut genom att ändra stil och färg på innehållet, men det kan ändå bli för många sidor med boxar. Vi brukar därför rekommendera att man inkluderar särskilt designade diagram med lite mer att titta på bland processerna, förenklade sidor som är lättare att förstå och navigera.

Landningssidor inspirerar
Det är inte bara utseendet som förbättras av lite mer ambitiös design. Olika användare har olika behov:
– Unga medarbetare är vana vid att program är enkla, snabba och snygga. De tröttnar snabbt på processer utan visuell stimulans.
– Användare med mindre datorvana kan ha svårt att navigera utan grafisk hjälp.
– Sedan finns det en liten klick som är mer vana vid att navigera PC-menyer, men som också arbetar betydligt snabbare även med enklare navigation.
Oavsett vilken typ dina medarbetare tillhör (troligen några från varje) eller hur väldokumenterade era processer än är i Control, har vi märkt att användarna använder sina processer mer effektivt och framförallt betydligt oftare om de även ser inbjudande ut. Diagram som sällan används genererar sällan värde.

Hur kommer jag vidare
Om du implementerar Control enligt våra rekommendationer och metoder får du säkerligen en av de mest kompletta lösningarna på marknaden. Vi har även utvecklat en särskild approach för att stödprogram för Nimbus Control genom att integrera programmet med Sharepoint, vilket ger ytterliggare möjligheter för att skräddarsy användarnas upplevelse och andra funktioner såsom filhantering. Kontakta oss på Solution Management för en genomgång av dina behov när det gäller att öka användandet av Control.